Український борщ

Для мешканців слов'янських країн слово борщ є традиційним блюдом. У кожній сім'ї його готують по-різному. Але для іноземців слово «борщ» є загадковим. Що ж являє ця загадкова страва?

Борщ - традиційний для слов'янських країн суп з буряка. Через присутність буряка це блюдо має характерний червоний колір. За право називати борщ своїм національним блюдом досі змагаються кілька країн: Польща, Литва, Україна. Деякі історики стверджують, що перші документальні згадки про нього зустрічаються в Стародавньому Римі. У кожного народу є свої рецепти борщу, які відрізняються набором компонентів.

Українці по праву вважають борщ своїм національним блюдом. Перші згадки про його приготуванні в Україні датуються XIV-XV ст. Ця страва супроводжувала свята і будні українських селян. Перший борщ зварили козаки при взятті Азовської фортеці. Продуктів було мало, ось вони і зварили все разом. Вийшло наваристе і густе блюдо, приємне на смак.

Залежно від країни, борщ готують на м'ясному, курячому, рибному або грибному бульйоні. Для вегетаріанців його готують на овочевому відварі. Але в будь-якому з варіантів присутній буряк.

Зараз у нашій країні готують близько 80 видів борщів. До його складу можуть входити буряк, картопля, капуста, морква, цибуля, томати, квасоля, гриби, квас, яблука (всього до 20 компонентів). Традиційно українці роблять борщ на заправці з додаванням сала і часнику. У піст цю страву готують без м'яса або сала.

Традиційно до борщу подають сметану і маленькі булочки з часником - пампухи. Сільський туризм дає вам можливість долучитися до традицій і культури українського народу, відчути його гостинність . Під час такого відпочинку, ви зможете спробувати національні страви, рецепти яких дійшли до нас крізь століття.

Наші гості зможуть спробувати борщ з екологічно чистих продуктів, вирощених на нашій землі. Наші фахівці проведуть майстер-клас з приготування борщу, який залишить незабутні враження.