Випікання хліба

Випікання домашнього хліба є однією з найважливіших українських традицій. Цей ароматний хліб печуть тільки в печі. Сам процес виключає участь будь-якої сучасної техніки. Тому сільський хліб вважається самим смачним і корисним.

Хліб був і є найважливішим продуктом на столі українців:  в моменти радості і хвилини горя, в будні і свята. Саме з цим продуктом пов'язані народні повір'я і традиції. Повага до хліба виховувалося з раннього дитинства.

Українці ніколи не викидають хліб. Це вважається величезним гріхом. Якщо хліб випадково падає зі столу, прийнято його підняти і поцілувати. Українські господині дуже відповідально ставляться до процесу випікання. В народі вважають, що неякісний ритуальний хліб може принести нещастя в родину.

Традиції випікання передавалися від матері до дочки. Особлива увага приділялася охайності жінки та чистоті рук. Традиційний повсякденний хліб пекли з житнього борошна з додаванням ячмінного борошна, гречки, гороху, кукурудзи і товченої картоплі.

Виникає питання: «Чому саме житній, а не пшеничний хліб?». Можна подумати, що на території нашої країни були проблеми з пшеницею чи вона була занадто дорогою. Але відповідь набагато простіша - просто українці більше любили житній хліб. Тільки жителі південної частини воліли пшеничний.

У наші дні мешканці сіл продовжують пекти хліб за старовинними рецептами. Тільки в селі міський житель може поласувати смачним і корисним продуктом. Наша компанія підтримує народні традиції і намагається популяризувати здоровий спосіб життя. Хіба може зрівнятися хліб з магазину з хлібом, зробленим дбайливими руками господині за старовинними рецептами. Спеціально для наших гостей ми проводимо майстер класи з випікання домашнього хліба. Ви зможете спробувати ваші сили у цій нелегкій справі, а потім насолодитися ароматним хлібом. Всі продукти, які ми використовуємо, є екологічно чистими і натуральними.

Ми завжди раді вам!